HIKE to SURVIVE

Het is vrijdag 20 november 2020, de lichten zijn uit, we zijn van start op het circuit in de bossen van Bergen op Zoom.  20/21/22 november 2020, Hike to Survive!
Waan jij jezelf als snelste op het circuit in de bossen van Bergen op Zoom?

DEELNAME

Samen met jouw groep zal je een hike gaan lopen waarbij jullie gave activiteiten zullen tegenkomen. Met deze activiteiten kunnen jullie punten scoren, welk team heeft aan het einde van de hike de meeste punten en gaat er vandoor met de felbegeerde wisselbeker? Kortom een hike waarbij uitdaging en samenwerking hoog in het vaandel staat, en dat alles voor maar €35,- voor het gehele weekend!

’ s Avonds overnachten in een eigen meegenomen tent en de volgende ochtend weer op pad. De Winter Experience Hike is een hike bedoeld voor iedereen die ouder is dan 15 jaar.

Geniet en beleef samen met ons de winter en doe mee met de Winter Experience Hike 2020 op 20/21/22 November

LEES MEER..

EERDERE EDITIES


ERVARINGEN

De Winter Experience Hike is een hike bedoeld voor iedereen die ouder is dan 15 jaar. De organisatie gaat er vanuit dat je als team gemiddeld 4 tot 5 kilometer per uur loopt. Met als belangrijkste regel: “pas je aan aan de zwakste deelnemer van het team”.

Algemene informatie

  • De hike vind plaats op 20, 21 en 22 november 2020.
  • De kosten voor de hike bedragen €35,00 per persoon en dienen na inschrijving uiterlijk 1 september betaalt te zijn. Je inschrijving is pas definitief wanneer je betaald hebt.
  • Vrijdagavond 20 november start de hike om 18.30 uur op een locatie in de buurt van Bergen op Zoom welke goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, de precieze locatie horen jullie later. (parkeren op eigen risico)

Belangrijk om te weten!

  • Doordat je zelf met je spullen zult lopen, is het van belang dat je een goede hikerugzak hebt.
  • Denk eraan dat je in een tent slaapt, dus dat het koud kan zijn met alleen een T-shirtje. Zorg dus dat je zelf warme kleding bij hebt voor de kou!
  • Wat je allemaal mee wilt nemen is aan jezelf. Echter, de organisatie neemt in principe geen bagage mee, tenzij het om medische redenen niet anders mogelijk is. Dit ten alle tijde in overleg met de organisatie!
  • De eindlocatie is niet hetzelfde als de startlocatie. Je eindigt op een NS station waarmee je heel gemakkelijk (op eigen kosten) terug kan reizen naar het startpunt van de WEH.

Waar is het startpunt?
Het startpunt ligt in de buurt van een goed bereikbaar punt met het openbaar vervoer. De exacte locatie zullen jullie te weten komen aan de hand van een puzzel welke op donderdagavond voorafgaande de hike om 19.00 uur verstuurd zal worden. Noteer deze dag dus ook alvast in je agenda!

FAQ

De meest gestelde vragen staan hieronder voor je op een rijtje, mocht je nog toch nog vragen hebben aarzel niet en neem contact met ons op!

Algemeen

Waar vind de Winter Experience Hike plaats?

De Winter Experience Hike zal dit jaar gelopen worden in de omgeving van Bergen op Zoom, het startpunt is op een locatie welke goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. De eindlocatie is niet hetzelfde als de startlocatie. Je eindigt op een OV Locatie waarmee je heel gemakkelijk (op eigen kosten) terug kan reizen naar het startpunt van de WEH2020, of naar huis natuurlijk.

Wanneer kunnen wij ons inschrijven?

Vanaf 1 juli 2020 kun je je inschrijven voor de Winter Experience Hike 2020.

Wanneer is de Winter Experience Hike

De Winter Experience Hike vind plaats in november, dit jaar is dat op 20,21 en 22 november 2020.

Wat is de Winter Experience Hike?

De Winter Experience Hike is een uitdagende hike die gelopen zal worden in november. Samen met jouw groep zal je een hike gaan lopen waarbij jullie gave activiteiten zullen tegenkomen. Met deze activiteiten kunnen jullie punten scoren, welk team heeft aan het einde van de hike de meeste punten en gaat er vandoor met de felbegeerde wisselbeker? Of lever je jouw punten in voor luxe? Kortom een hike waarbij uitdaging en samenwerking hoog in het vaandel staat, en dat alles voor maar €35,- voor het gehele weekend!

Voor wie is de Winter Experience Hike?

De Winter Experience Hike is voor iedereen die bekwaam is een hike te lopen met bepakking De minimum leeftijd om mee te doen aan de Winter Experience Hike is 15 jaar.

Zitten de maaltijden inbegrepen in het weekend?

Ja de warme maaltijd en broodmaaltijden zitten inbegrepen in het weekend.

Moet ik al mijn bagage op mijn rug dragen?

Ja, in principe neemt de organisatie geen bagage mee. Alleen bij medische omstandigheden kan dit, in overleg met de organisatie, anders zijn. Maar ten alle tijden beslist de organisatie hierover.

Wat kost de Winter Eperience Hike?

De kosten bedragen 35,00 euro per persoon. Hierbij zitten inbegrepen de Winter Experience Hike, 2 overnachtingen,  5 maaltijden en tijdens de hike nog meerdere kleine versnaperingen.

Mogen ook niet-scouts deelnemen aan de Winter Experience Hike 2020?

Ja iedereen die bekwaam is een hike te lopen mag zich inschrijven voor de Winter Experience Hike, let er wel op dat iedereen minimaal 15 jaar oud of explorer is op 20 november 2020.

COVID-19

Gaat de Winter Experience Hike 2020 door?

Ja! In principe gaat de WEH2020 door. Echter als de regering anders beslist moeten we hier een ander besluit over nemen. Mocht dit zo zijn dan doen we dit uiterlijk 1 september 2020.

Moet ik betalen als de WEH2020 niet doorgaat?

Nee, als de organisatie de WEH20 niet door laat gaan krijg je als deelnemer je volledige inschrijfgeld terug.

Welke maatregelen gelden tijdens de WEH20?

De landelijke maatregelen worden uiteraard doorgevoerd tijdens de WEH. Wat de exacte regels zijn tijdens het weekend maken we ruim van tevoren bekend, het is nog te vroeg om daar nu al iets over te zeggen. Als uitgangspunt worden de landelijke maatregelen genomen.

Inschrijven

Waar moet ik mezelf inschrijven?

Je kunt jezelf vanaf 1 juli inschrijven op deze website. Ga dan naar inschrijven en vul al je gegevens in zodat wij als organisatie jouw inschrijving compleet kunnen maken!

Wanneer moeten we betalen?

Na je inschrijving heb je tot 1 september de tijd om te betalen, pas hierna is je inschrijving definitief.

Wat is een teamnummer?

Na  je inschrijving ontvang je van de organisatie een teamnummer van de organisatie. Zorg ervoor dat je dit teamnummer niet kwijtraakt, deze heb je namelijk nodig als je eventueel nog vragen hebt aan de organisatie.

Hoeveel deelnemers kunnen er mee doen aan de Winter Experience Hike 2020?

Dit jaar heeft de organisatie vastgesteld dat er maximaal 75 deelnemers toegelaten worden tot de Winter Experience Hike 2020. Voorkom een teleurstelling en schrijf je dus op tijd in!

Ik wil iemand toevoegen aan mijn al ingeschreven team, hoe gaat dat in zijn werk?

Neem hiervoor contact op met de organisatie middels het contactformulier op de website. Wij nemen dan contact op over hoe dit verder in zijn werk gaat.

Tot wanneer kunnen we ons inschrijven voor de Winter Experience Hike 2020?

De inschrijven lopen vanaf 1 juli tot uiterlijk 1 november. Hierna is het om organisatorische redenen niet meer mogelijk in te schrijven voor de Winter Experience Hike 2020. Wil je meedoen? Schrijf je dan tijdig in, we hebben helaas al 3 jaar moeten werken met een wachtlijst, dus vol is ook echt vol!

Hike

Moet ik ook een eigen tent meenemen tijdens de Winter Experience Hike 2020?

Ja, je dient een eigen tent mee te nemen om in  te overnachten. Let op! Ook je tent dien je zelf mee te nemen gedurende het weekend.

Frietbuiltjes en/of andere ludieke overnachtingsmogelijkheden zijn ook toegestaan.

Hoeveel kilometer is de Winter Experience Hike 2020

Dat is op dit moment nog niet exact bekend, als richtlijn kun je rekenen op de volgende afstanden. Op vrijdagavond loop je 9 km, op zaterdag 18 km en op zondag 13 km.

Hoelaat is de Winter Experience Hike 2020 op zondag afgelopen?

We streven erna om zondag om 15.00 uur alle teams bij elkaar te hebben op de eindlocatie, dan kunnen we dan de prijsuitreiking doen.

Hoe groot mag een team maximaal zijn?

De Winter Experience Hike heeft geen maximum qua groepsgrootte. Dat betekend dat je zelf de grootte van je groep bepaald. Dit doen we om de hike zo leuk mogelijk voor iedereen te maken!

Ik wil alleen deelnemen aan de Winter Experience Hike 2020, kan dat ook?

Schrijf je dan in als 1 persoonsteam. Wanneer de teams ingeschreven staan zullen we je proberen te koppelen aan een ander team. Welk team dat is zal je tijdig van ons horen, zodat je van te voren al contact kan opnemen met de rest van je team. Mocht het niet lukken hoor je dat ook tijdig van ons.

Ervaring Winter Experience Hike

Hoe ziet een Winter Experience Hike er van dichtbij uit? Lees het hieronder het dagverslag van Janneke van Aartrijk, deelneemster in 2015.


In het roze met de helikopter via de IKEA naar de rekstok…

Oftewel… de Winter Experience Hike 2015 in het kort. Voeg daarbij een weekend aan het eind van november, een lekker guur weertje, 50 enthousiaste deelnemers en een zeker zo enthousiaste organisatie en je hebt een topweekend in het Brabantse land. Zelfs als dit je eerste Scoutingervaring is…

Het idee begon een paar weken eerder toen mijn collega op het LSC vroeg of ik samen met haar een weekend wilde lopen. Tuurlijk joh, ik vind wandelen wel leuk, dus prima. Dat het niet zomaar wandelen was, werd duidelijk uit de eerste mail; hoe je een rugzak moet inpakken, wat er allemaal in moet (help, past dat wel), er moest een teamnaam komen met een thema dat we het weekend konden doorvoeren (alles voor de punten!) en de dag van te voren moesten we de startlocatie zelf bij elkaar puzzelen – uiteraard ook voor punten. Tot zover ging het goed, ludieke naam: Pink Wins – check, startlocatie – als 2e bij elkaar gepuzzeld – check, roze items geshopt – check.

Dan nog maar een paar keer buienradar checken. Ongeveer alles was de afgelopen dagen al voorbijgekomen: regen, storm, sneeuwwaarschuwing en kou, maar voor nu zag het er best goed uit. Dus tas pakken, tas herpakken, nog een keer kiezen of die roze Scouting-capuchontrui er echt niet in past, en dan rennen naar de bus. Op naar Breda Prinsenbeek!

Met een doosje pasta dineren we nog even in de trein. Je weet immers nooit wat we nog allemaal moeten gaan doen vanavond. 18.45u vrijdagavond: we zijn er bijna. De roze items gaan aan; beenwarmers, muts, handschoenen, col, zonnebril (is een aanrader), mascotte, en het teamlabel aan de tas. Wij zijn er klaar voor. Bij aankomst is gelijk duidelijk dat die ludieke teamprijs ons niet kan ontgaan: is het verbazing of vermaak wat ik zie bij de anderen? Wij vinden het in ieder geval prachtig.

Een paar uur later lijkt het alsof we midden in een aflevering van ‘Wie is de Mol?’ zijn beland; in het donker op zoek naar codes in het bos. Zouden andere groepen ze wel hebben laten hangen en…zullen wij ze laten hangen? Met op de achtergrond een uil blijkt dat we het ‘op het pad blijven’ íets te letterlijk hebben genomen. Gelukkig mogen we nog glow-in-the-dark bowlen en een oleaat oplossen, zodat we de eerste avond toch goed afsluiten met een heerlijke hamburger van Corien (smullen!) bij het kampvuur. Dit kunnen we!

Kamperen is best leuk, eind november met regen en kou ietsje minder, maar om 6.34u op zaterdagochtend met muziek gewekt worden… mmmmm. Strak op tijd rennen we daardoor wel om 8.15u weg voor de eerste opdracht van de dag. Dankzij de oude, vertrouwde lagere school-lineaal in één keer het goede punt bepaald. Dit wordt een lange dag. Was het vorige week echt nog 15 graden? Nu is het 5 graden met regen, hagel en wat natte sneeuw. Ruim 20 kilometer en zeven uur later zijn we waar we wezen moeten. Dat is na een helikopter-routetechniek, een touwparcours met ringwerpen, het eten van meelwormen (echt alles voor de punten), een filmpje met de route, een kayaktocht met bij aankomst broodje saté van Corien, een doolhofroute, veel foto’s en vragen. We did it! En nog best snel ook zien we als we de tent opzetten: de meeste teams moeten nog binnenkomen.

Na een goed warm kampvuur, veel gezelligheid met de andere deelnemers en organisatie, een lekkere hutspot en boerenkool maaltijd, onze aangeschafte lokale lekkernij ‘het Bosuiltje’ en een goede nacht in de tent zijn we er ’s ochtends weer helemaal klaar voor. Een goed ontbijtje met ei en spek en de verrassing van Sint in onze schoenen doen de rest. Klaar voor de laatste dag, waarbij we zelfs door goede looptijden in de laatste groep mogen starten. De meegesjouwde IKEA-gids (zeker bijna 1kg) levert de eerste antwoorden van de route. We kunnen op pad!

De rugzak zit iets minder en de benen moeten even op gang komen, maar we hebben een zonnetje en een mooi bos voor onze neus. Via plaatjes en vragen komen we bij de door ons gevreesde rekstok. Bij gym vroeger zeker niet onze favoriet. “Doen scouts dit ook?”, vroegen we ons vooraf af. Gelukkig hoeven we alleen maar te hangen en plaatjes te onthouden. Dit kunnen we best als roze dames. Op naar Breda om, via heel veel geveltjes, met ons hoofd in een lampenkap-panoramafoto te kijken waar het eindpunt is. Een klein beetje van koers komen we er toch aan. Wat blijkt: we zijn zelfs vierde geworden van de tien teams! Super tof en zeker een weekend om niet te vergeten.

Janneke van Aartrijk werkt als communicatieadviseur bij Scouting Nederland. Zelf heeft ze geen Scoutingachtergrond. In deze blog vertelt Janneke hoe ze een typisch Scoutingevenement, de Winter Experience Hike, ervaren heeft.

1. Deelnemer
Waar in de algemene voorwaarden wordt gesproken van “deelnemer” word gesproken, word er ook van een “deelneemster” gesproken.

2. Deelname:
Deelname aan de Winter Experience Hike gebeurt in teamvorm. Sinds 2015 is er geen maximum grootte meer qua groep. Een groep bestaat uit minimaal 2 personen.

3. Inschrijving
Wanneer men deel wilt nemen aan de Winter Experience Hike 2020 gelden de onderstaande stappen.
• Aanmelden gaat via het online inschrijfformulier waarop alle gegevens op worden ingevuld, bij inschrijving gaat men akkoord met de algemene voorwaarden.
• Aanmelding is definitief na de controle door de organisatie van de Winter Experience Hike 2020.
• Na de controle krijg je voor je team een teamnummer toegewezen van de organisatie van de Winter Experience Hike 2020
• Wanneer men beslist toch niet deel te nemen aan de Winter Experience Hike 2020 dient men wel het inschrijfgeld a €35,00 per persoon te betalen aan de organisatie van de Winter Experience Hike 2020.
• De Winter Experience Hike is een minimumleeftijd van 15 jaar.
• De deelnemer dient fysiek ook in staat zijn te kunnen hiken, bij twijfel beslist de organisatie. Deze beslissing is bindend.

4. Gezondheid
Wanneer men is ingeschreven krijgt men per persoon nog een gezondheidsformulier toegestuurd wat men digitaal moet invoeren. Zo heeft de organisatie van alle deelnemers voldoende informatie. Het is verplicht dit formulier in te vullen anders kan men niet deelnemen aan de Winter Experience Hike 2020. Mocht dit gebeuren worden de kosten wel in rekening gebracht.
• Alcoholische dranken worden alleen verstrekt aan deelnemers welke ouder als 18 zijn. Deelnemers onder de 18 mogen GEEN alcoholische consumpties nuttigen tijdens de Winter Experience Hike.

5. Posten
Tijdens de route zal men posten tegen komen
• Op elke post is een vuilniszak aanwezig om afval in te deponeren, laat geen afval achter op route.
• Geef je teamkaart af aan de desbetreffende post.
• Volg de aanwijzingen op van de postbemanning, hun beslissing is bindend en over de uitslag word niet gediscussieerd.
• Ben sportief en speel niet vals op de posten.

6. Hike regels
De regels van de Hike
• Het is ten strengste verboden van een ander vervoermiddel gebruik te maken, dan in opdracht van de organisatie van de Winter Experience Hike 2020.
• De Winter Experience Hike 2020 dient gelopen met bepakking.
• Door de Hike-leiding wordt op het overnachtingspunt een tijd vastgesteld waarna het stil dient te zijn.

7. Veiligheid
• Wanneer men langs een weg loopt waar geen voetpad beschikbaar is loopt men in de berm achter elkaar en absoluut niet naast elkaar.
• Het alleen lopen is om veiligheidsredenen niet toegestaan.
• De zichtbaarheid van de deelnemers laat, in de avonduren laat de wensen over. Daarom heeft de organisatie van de Winter Experience Hike 2020 besloten iedereen in de avonduren te verplichtte met een veiligheidshesje te lopen.

8. Uitsluiting van aansprakelijkheid
Iedere deelnemer loopt voor eigen risico. De organisatie van de Winter Experience Hike 2020 aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor ongevallen die de deelnemer voorafgaand, tijdens of na afloop van de tocht zouden overkomen. De organisatie van de Winter Experience Hike 2020 aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor materiële of immateriële schade aan of vermissing en diefstal van goederen die de deelnemer voorafgaande aan, tijdens of na afloop van de tocht in zijn bezit heeft. Daarnaast is de organisatie ook niet verantwoordelijk voor de alcoholconsumptie van de deelnemers. Alle deelnemers welke alcohol nuttigen dienen 18+ te zijn, en worden geacht zelf te letten op hun alcoholinname. Mocht een deelnemer zich misdragen als gevolg van alcohol, houdt de organisatie het recht de deelnemer onthouden van de rest van het weekend.

9. Slotartikel
Bij inschrijving wordt automatisch akkoord gegaan met deze algemene voorwaarden. In alle gevallen waarin deze algemene voorwaarden niet voorziet beslist de organisatie van de Winter Experience Hike 2020.

posterDe organisatie van de Winter Experience Hike bestaat uit 6 personen die tevens lid zijn van Scouting Zevenbergen en een aantal ervan zijn ook leiding van een speltak bij deze scoutingroep. Tevens hebben zij kennis van het organiseren van activiteiten voor een groep en regio. Verder kunnen wij deze hike niet organiseren zonder alle personen van Scouting Zevenbergen die elk jaar weer voor ons klaar staan!

De Winter Experience Hike is daar een voorbeeld van en zal daarom zonder meer een succes worden. Het enigste wat ze nog missen dat ben jij! Een enthousiaste deelnemer die gaat genieten van de WEH2019!

De organisatie van de Winter Experience Hike 2019 is in handen van:Joris van Sliedregt, voorzitter
Joris kennen jullie ondertussen al wel, hij houdt de contacten met de deelnemers en doet de vormgeving van de hike. In 2013 is dankzij hem de WEH tot stand gekomen, hij is dan ook enorm trots dat dit jaar de zevende editie van dit geweldige evenement mag plaats vinden. Ook dit jaar zorgt hij ervoor dat alle stukjes hike bij elkaar gevoegd worden tot de Winter Experience Hike 2020.

Christian Krijnen, secretaris en routes
Niet bang om te ondernemen. Tevens voorzitter van onze scoutingvereniging. Ook een aantal jaar meegelopen maar sinds een aantal jaar ons team komen versterken. Digitrail is een van zijn speerpunten maar hij zal zich ook bezig gaan houden met routes! 

Ger van Sliedregt, penningmeester
Ook Ger is er alweer zeven jaar een belangrijke steunpilaar. In 2013 begonnen op de achtergrond begonnen, maar sinds 2014 heeft hij met veel enthousiasme plaatsgenomen binnen de organisatie. Tijdens het weekend vooral actief in de keuken en in de weer met eten.  Met zo’n 50 jaar scoutingervaring iemand die weet waar hij over praat!

Ivo Korteweg, routes
Een belangrijke factor binnen organisatie is Ivo! Zonder hem hebben wij geen foutloze routes, dit wordt zijn derde jaar in de organisatie. Al die mooie bospaadjes en fantastische routetechnieken hebben we grotendeels te danken aan Ivo! Tijdens het weekend kom je hem dan ook nog tegen op de route.

Henry Korteweg, posten
Al jaren actief voor de Winter Experience Hike. Je komt hem ieder jaar tegen op een of meerder posten. Hij verzint tegenwoordig de meest leuke en creatieve posten en niet te vergeten de aankleding. Vorig jaar hadden we mede dankzij Henry een unieke aankleding op iedere post! 

Robèrt van Vlimmeren, posten
Alweer voor het tweede jaar in de organisatie maar ieder jaar van de WEH al wel betrokken geweest. Zowel als deelnemer als postbemanning. Robèrt is al heel wat jaartjes lid van scouting en toen hij hoorde dat we versterking zochten in de organisatie meldde hij zich meteen aan! Hij gaat zich samen met Henry buigen over de posten!

Schrijf je vanaf nu in!

Ben je enthousiast en wil je mee doen met de Winter Experience Hike 2020, dan kun je je hier inschrijven!

Als deelnemer dien je minimaal 15 jaar te zijn. Meedoen aan de Winter Experience Hike 2020 kost €35,00 per persoon.

Koop HIER jouw tickets voor de WEH2020!

Dankzij de onderstaande sponsoren kunnen we onze deelnemers net even wat meer aanbieden!

 

visiondesign_logo

Boerderijwinkel “ut eerepelschuurke”

Boerderijwinkel ” ur eerepelschuurke is 7 dagen per week geopend! Huisverkoop van aardappelen, uien en scharreleieren.

Kees en Rian Roelen
Achterdijk 89
4761RC Zevenbergen
0168 330229
06 53466841
roelen-vermue@kpnplanet.nl

 

Albert Heijn

Albert Heijn zorgt al jaren voor de inwendige mens tijdens dit mooie evenement.

 

Wilt u ook sponsor worden? Dit kan al met een vrijwillige bijdrage, u kunt contact opnemen via ons
contactformulier of via joris@winterexperiencehike.nl.

Iets niet helemaal duidelijk of heb je vragen? Neem contact op met de organisatie van de Winter Experience Hike

Winter Experience Hike 2020

www.winterexperiencehike.nl
info@winterexperiencehike.nl
Westrand 10
4761PZ Zevenbergen